• Prev
Кантралёр-касір. Прадавец харчовых тавараў. Прадавец нехарчовых тавараў.   Дзе вы ...
Паштовая сувязь   Дзе вы будзеце працаваць?     В почтовых ...
Прадзільшчык   Дзе вы будзеце працаваць?    У прадзільным цэху вытворчасці.   ...
Слесар-рамонтнік 4-га разраду   Дзе вы будзеце працаваць?    РУПТП "Аршанскі ...
 Цырульнік   Дзе вы будзеце працаваць?     У цырульні або цырульні.    ...
Швачка    Дзе вы будзеце працаваць?   ...

Прадзільшчык

 

Дзе вы будзеце працаваць?

 

 У прадзільным цэху вытворчасці.

 

Што вы будзеце рабіць?

 

   - Абслугоўваць прадзільных машыны і выконваць наступныя аперацыі:
  - Выпрацоўваць пражу на прадзільных машынах сухога і мокрага прадзення.
  - Ліквідаваць абрыў пражы, ровницы.
  - Назіраць за правільнай намотваннем пражы на шпульцы.
  - Весці пільны догляд за выцяжным прыборам, кольцамі, лятункамі і назіраць за працай Верацеі.
  - Змяняць націскныя валікі.
  - Забяспечваць раўнамерны сход ровницы на ровничной рамцы прадзільнай машыны і замяняць якія сыходзяць шпулькі на поўныя.
  - Удзельнічаць у зняцці напрацаванага здыму і прыёмцы машыны з рамонту.
  - Пры працы на машынах мокрага прадзення выконваць тэмпературны рэжым і ўзровень вады.

 

Што вы павінны ведаць?

 

  - Прылада прадзільнай машыны.
  - Таўшчыню пражы, ровницы, стужкі.
  - Патрабаванні да пражы, што прад'яўляюцца тэхнічнымі ўмовамі.
  - Заганы пражы, ровницы, стужкі, прычыны іх узнікнення, меры папярэджання і іх ліквідацыі.
  - Прычыны абрыўнасці пражы і спосаб яе папярэджання.
  - Нормы расходаў сыравіны дапаможных матэрыялаў і спосабы іх эканомія, рэжымы і графікі сыходу за абсталяваннем.
  - Патрабаванні да якасці валікаў, патронаў, шпулек.
  - Перадавыя прыёмы абслугоўвання прадзільных машын.

 

    Дзе вас навучаць гэтай прафесіі?

       У Аршанскім ГК тэкстыльшчыкаў імя Г. В. Сямёнава.
       Тэрмін навучання - 2 гады 10 месяцаў ( на базе 9 класаў з атрыманнем сярэдняй адукацыі)

 

Па заканчэнні прысвойваецца кваліфікацыя-Прядильщик 3-5 разраду.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…