Кантралёр-касір. Прадавец харчовых тавараў. Прадавец нехарчовых тавараў.
Дзе вы будзеце працаваць?
У краме, гандлёвым цэнтры, кіёску або іншым аб'екце рознічнага гандлю. На сённяшні дзень часцей за ўсё ўжываецца тэрмін: «менеджэр» або «менеджэр па працы з кліентамі», "прадавец-кансультант". Высокая заработная плата, залежыць ад узроўню, аб'ёму, даходаў кампаніі, горада, дзе яно знаходзіцца, а таксама выканання плана продажаў.
Што вы будзеце рабіць?
Абслугоўваць пакупнікоў, вырабляць разлікі на касавай машыне
Што вы павінны ведаць?
- Спажывецкія ўласцівасці тавараў
- Правілы арганізацыі працоўнага месца прадаўца і касіра
- Прылада і асноўныя віды гандлевага абсталявання
- Прылада і правілы эксплуатацыі ККМ
- Правілы афармлення камерцыйнай і бухгалтарскай дакументацыі
- Асноўныя правілы гандлю
- Асноўныя элементы працэсу продажу тавараў
Дзе вас навучаць гэтай прафесіі?
У Аршанскім ГК тэкстыльшчыкаў імя Г. В. Сямёнава.
Тэрмін навучання - 2 гады 10 месяцаў ( на базе 9 класаў з атрыманнем сярэдняй адукацыі).
Па заканчэнні прысвойваецца кваліфікацыя-кантралёр-касір.
Прадавец харчовых тавараў 3 катэгорыі.
Прадавец нехарчовых тавараў 3 катэгорыі.